Historie

Ringerike Sykkelklubb ble stiftet 29 september 1975 av Birger Hungerholdt og Lasse Marthinsen. Birger var på dette tidspunktet aktiv rytter i Sagene IF i Oslo. Sykkelsporten hadde på dette tidspunktet ligget brakk i mange år og initiativtagerne ønsket å blåse liv i sykkelengasjementet i Ringerike igjen!

Allerede samme høst ble klubbens første nasjonale ritt arrangert. Fossen Gran Prix samlet hele Norges elite til gateritt i Hønefoss sentrum og ble etterhvert en klassiker i norsk sykkelsport. Fossen Restaurant var rittets hovedsponsor frem til 1992, fra og med 1993 har Ringerikes Blad vært rittets hovedsponsor. De første årene ble rittet arrangert som endagsritt, men allerede i 1979 ble det arrangert et 3-dagers etapperitt (Fossen 3-dagers) med 4 etapper. Gateritt i Hønefoss, Hønefoss – Jessheim, tempoetappe fra Gardermoen til Jessheim og avslutningsetappe fra Jessheim til Hønefoss.